Salvati Planeta!

Probabil ati auzit cu siguranta de foarte multe ori "temperatura planetei trage semnale de alarma" sau "animalele dispar intr-un ritm ametitor"... toate acestea iti sunt binecunoscute... dar ai facut ceva pentru a salva planeta?
Articol X iti spune ce ai putea sa faci:
» Inlocuieste un bec obisnuit de 60W cu un bec de consum redus.
» Masina de spalat spala hainele la fel de bine la 40 de grade ca si la 60, poti economisii pana la 35% din consumul de energie.
» Pentru a te deplasa foloseste pe cat posibil bicicleta sau mersul pe jos, avantajele sunt enorme.
» Prefera sa faci dus in locul băii cu spuma, vei consuma doar o treime din cantitatea de apa.
» Nu aprinde ochiul cel mare de la bucatarie pentru a fierbe apa in ibric. Consumul creste cu pana la 30% atunci cand baza vasului este mai mica decat ochiul de incalzit.
» Nu lasati aparatele in stand-by deoarece ele continua sa consume curent electric, daca am inchide complect aparatele am realiza o economie de pana la 30% pe an in fiecare locuinta.
» Incercati sa mancati mai putina carne, emisiile de carbon se vor reduce considerabil deoarece pentru fiecare kilogram de carne cumparat in natura se emit 36,4 kilograme de carbon.
» Nu cumpara pesti foarte mici, da o sansa naturii sa se reproduca!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aici ai dreptate. Eu unul nu prea folosesc bicicleta sau maşina. De fiecare dată mă mişc pe jos. Dar ia stai tu puţin aşa pe gânduri şi gândeşte-te CÂŢI dintre cei care vor citi asta , o vor şi face ?
Gândeşte-te bine!

Anonim spunea...

daca ne straduim fiecare in parte sa faca cate un lucru cat de mic pentru aceasta situatie tot ar fi ceva...