Bunele maniere pe internet

Cum numarul utilizatorilor de internet a crescut vertiginos in ultima vreme, normal au aparut din ce in ce mai multe probleme pornind de la manierele internautilor. Din aceasta cauza a aparut necesitatea aparitiei "Codului bunelor maniere pe internet" sau netichetă, cuvant format din cuvantul "net" si "etichetă", reprezentand un ansamblu de reguli genarale recomandate internautilor.
Siteul neticheta.ro prezinta internautilor din Romania Codul bunelor maniere pe internet. Dintre toate ar trebuii sa mediatizam mai mult codul bunelor maniere pe messenger:
Nu dati BUZZ-uri in exces, s-ar putea sa nu fiu la calculator si sa am boxele pornite... voi va dati seama ca s-ar putea sa o speriati pe mama daca e prin preajma???
Nu deranjati userii care au un status de genul "Busy", "DND" - si nu le sariti in cap pe urma "daca vrei sa nu fii deranjat stai pe invisible"... poate chiar trebuie sa stea online.
Nu scrieti cu CAPS LOCK - se considera ca tipati si nu trimiti mass-uri in exces ... etc, etc ... pe restul va las sa le descoperiti singuri.

Niciun comentariu: