Campionate internationale

Dupa cum probabil bine stiti campionatul national de fotbal a luat sfarsit... probabil stiti si cine a castigat, stiti si cine a terminat pe locul 2, stiti si ce echipe vor juca in Cupa UEFA, stiti si cine ne va reprezenta in Cupa Intertoto. Probabil sunteti la curent si cu toate scandalurile din fotbalul romanesc... si sunteti scarbiti (ca si mine) de tot ce se intampla... de accea n-am de gand sa comentez in vre-un fel Liga I... dar am sa prezint mai jos situatia la zi din campionate mult mai populare ca Zimbabwe, Rwanda, Uganda sau Zambia :D

Campionatul din Zimbabwe (Buddie Premiership)
Aici, cu 4 etape inainte de final, pe primul loc se situeaza Highlanders, care are 7 puncte in fata celor de la Motor Action si 8 puncte in fata celor de la Dynamos si Hwange. De partea cealalta Zimbabwe Saints, ocupanta ultimului loc, este ca si retrogradata.

Campionatul din Rwanda (Championnat National)
La egalitate de puncte pe primele 2 pozitii se situeaza APR FC si ATRACO, dar APR FC are un meci mai putin disputat. Pe locul al 3-lea se situeaza Kiyovu, dar aceasta nu mai poate emite pretentii la castigarea titlului deoarece mai are de disputat un singur meci din aceasta editie a campionatului

Campionatul din Uganda (Super League)
Aici lucrurile sunt ceva mai simple, cu o etapa inainte de final URA este scapata in invingatoare avand acumulate 62 de puncte, cu 8 mai mult decat ocupanta locului secund, Police. La fel de clare sunt lucrurile si in subsolul clasamentului, unde ocupantele ultimelor 2 pozitii KB Lions si Super Cubs vor fi nevoite ca din sezonul viitor sa evolueze in liga a 2-a Ugandeza.

Campionatul din Zambia (Konkola Copper Mines League)
Zanaco e lider autoritar cu 7 etapte inainte de final si practic e scapata in invingatoare, echipa de pe locul secund,Green Buffaloes, ne mai avand nici macar sanse teoretice de ai mai ajunge datorita numarului de meciuri in plus pe care acestia le-au disputat. Singurii care ii mai pot ajunge pe cei din Zanaco sunt ocupantii locului 3, Power Dynamos, dar cele 14 puncte dintre cele 2 formatii mai poate fi recuperata doar printr-o minune.

Niciun comentariu: